A Teràpia de parella, Teràpia individual, Teràpia sexual

Primer de tot anem a aclarir que el plaer sexual no és exclusiu dels nostres genitals. És més, el nostre plaer sexual en realitat està a la nostra ment. El que farà que obtinguem més plaer, per tant, serà el conrear, explorar i potenciar el nostre propi erotisme. Ser capaç d’ampliar el nostre plaer més enllà del nostre clítoris o el nostre penis és gaudir d’una sexualitat sense límits.

Anem a proposar un joc sensual que es pot fer a soles o amb parella i que permetrà aprendre a conèixer els racons del nostre cos que ens produeixen plaer, és a dir, les nostres zones erògenes.

  • Serà millor escollir un ambient tranquil i relaxant. Un lloc on estiguem còmodes  i amb una temperatura que no faci massa fred ni calor.
  • Conrear els sentits. Utilitzar una llum tènue o espelmes que permeten donar-nos un color de pell molt bonic i permeti observar-nos. Si teniu un mirall podeu utilitzar-lo per mirar-vos mentre ho feu. També podeu utilitzar encens per donar un toc perfumat a el lloc. Utilitzar olis corporals durant les carícies per lliscar millor pel cos. Podeu posar també música relaxant de fons. Desconnectar televisió, ràdio i telèfons. Anar nues o lleugeres de roba per aprofitar millor l’exploració del nostre cos.
  • El temps. És d’especial importància tenir temps, la sexualitat ben viscuda requereix temps per poder assaborir-la en tots els sentits.
  • Anar a poc a poc. No tenim pressa a arribar enlloc sinó de deixar que el desig vagi creixent a poc a poc, no ho cremeu ràpid, deixar que es torni cada vegada més voluptuós.
  • Donar i rebre. Si ho feu en parella, donar-vos deu minuts cadascun. És a dir, durant deu minuts uns dels dos es dedicarà a acariciar a l’altre i l’altre només a rebre. És important tant el que dóna com el que rep que estigui en una posició còmoda i pugui disposar de tot el cos sense incomoditat. Per exemple, un estirat cap per amunt o avall mentre l’altre està assegut a la banda pot ser una bona posició, o bé assegut sobre les natges de l’altre, o tots dos asseguts un darrere l’l’altre. Estar en posicions incòmodes fa que no puguem atendre bé a les sensacions i estar disposats al lliurament de el plaer, ni acariciar adequadament a la nostra parella.
  • Atendre, guiar i comunicar. És important que el que rep atengui les sensacions de moment, i que guiï i comuniqui a la parella cap a on i com desitja que li acariciï.
  • Habilitat. El que dóna que explori el seu cos com si fos la primera vegada, de forma suau, posant l’atenció en el que fa, i sentir-se guiat per la seva parella. No cal ser un mestre en acariciar, de tot s’aprèn. Anar experimentant diferents maneres de acariciar el seu cos.

Primer podeu descobrir zones erògenes no genitals per després anar centrant-se en zones genitals. Així evitareu centrar massa en els genitals des de bon començament i també el fet d’acariciar zones al voltant dels genitals farà que la tensió augmenti per l’efecte d’anticipació i sigui molt excitant.

Un cop realitzat l’exercici és bo comentar-ho amb la parella, parlar sobre el que heu après o descobert del vostre cos, quines dificultats heu trobat. La comunicació de les nostres preferències enriqueix la sexualitat de la parella.

 

Bibiana