A Teràpia individual

El setembre pot arribar a ser per molts de nosaltres un mes difícil.

Tornem de les vacances, que sol ser un temps de descans i relaxament. De cop i volta, en veiem immersos, de nou, en el ritme frenètic de sempre. Precisament per això, perquè venim d’uns dies on el ritme era totalment diferent, se’ns pot fer especialment difícil.

La desmotivació, baixa energia i cansament, s’uneix a la feina acumulada, que sovint ens trobem damunt la taula, després de tants dies sense treballar. Els que tenen fills a més a més tenen l’inici de curs amb tot el que això suposa: reunions escolars, agendes, compra de llibres, bates, roba escolar. Alguns sembla que anem arrossegant-nos per la vida, acomplint les nostres tasques com a autòmats. Es aquesta mena de mandra que fa cada setembre acomiadar-nos de l’estiu, les platges, les llargues converses amb amics després d’un bon àpat, anar a dormir tard, les excursions i el no fer res. Durant les vacances un s’aixeca i es pregunta que li ve de gust fer, al setembre l’agenda ens diu que toca fer. Per combatre aquest repte que es cada any el setembre ús suggeriré unes idees.

1. Centrat en tu, en cuidar-te, en menjar i dormir bé. En estar actiu o començar algun esport.
2. Il·lusionat en planificar els cap de setmana, potser fer una sortida, un concert, teatre,…
3. Busca retrobar-te amb els amics i companys que no has vist durant les vacances.
4. Comença alguna activitat nova, apuntat a algun curs, estudia, llegeix.
5. Accepta, la desmotivació i la desgana, no lluitis contra aquestes emocions, permet que hi siguin i a poc a poc aniran desapareixent.

Us desitjo un bon setembre i una bona entrada a la tardor, i no oblidis que si aquests símptomes és perllonga’n en excés sempre pots demanar l’ajuda d’un bon professional.