A Teràpia individual, Teràpia individual

Un pas per al canvi. Una nova direcció.

Una persona que mai

comet un error,

mai ha intentar res de nou “.

Albert Einstein

Moltes persones arriben a consulta desitjant sentir-se per fi bé amb el món i amb elles mateixes: “Vull canviar”. Aquest és un bon punt de partida, però hem d’afinar i això significa veure d’on partim i on volem arribar. Per a tal viatge, ens cal un mapa que ens situï i ens ajudi a caminar cap a direccions que no havíem anat abans perquè les desconeixíem o, per què encara que, coneixent-les, no portàvem l’equipatge adequat per a culminar el viatge amb èxit: Benvingut a teràpia !. 

Abans que avancis, he de posar-te en preavís, ja que de totes les dificultats que et trobaràs en el camí, n’hi ha una que serà la primera que hauràs de sortejar si vols començar a moure’t en alguna nova direcció. Aquesta és la idea de “No he de cometre errors. He de fer aquest camí perfectament bé i no equivocar-me mentre el camino “.

Dona el pas: comença a rebutjar-la

Si et ressona alguna cosa aquesta idea, permet-me donar-te l’empenta per començar a rebutjar-la. A saber: Cometràs errors! Has de fer, pensar, coses que no has fet mai fins ara. I això és bo. D’això va aprendre, d’equivocar-te. Dona’t permís per a tolerar aquesta incomoditat, de per exemple tornar als vells hàbits sense adonar-te (la direcció més coneguda) i estaràs preparat per caminar, rectificar i treballar en el teu canvi:

“D’AIXÒ VA

APRENDRE,

D’EQUIVOCAR-SE”

“Destin és un enginyer al qui van construïr una bicicleta amb el manillar a l’inrevés. Al girar-lo a la dreta la bicicleta anava a l’esquerra, i viceversa. Tot i que el canvi que hem de fer és simple, no és possible conduïr aquesta bicicleta si ja sabem caminar amb una bicicleta normal. No obstant això, Destin ho va aconseguir. Es va plantejar aquest objectiu, i va treballar de manera incansable per aconseguir-lo. Es va pujar a la bicicleta cada dia, durant vuit mesos, fins que va començar a agafar-li el punt. Va caure una i altra vegada en el procés, es va enfrontar a la sensació de no ser capaç, però això no el va portar a abandonar, sinó a intentar-ho més i més.

Cada vegada que es pujava, notava la tendència arrelada cap als vells patrons. Totes les vegades que a la seva vida havia conduït una bicicleta convencional, havien format connexions al seu cervell que configuraven la memòria del procediment per anar en bicicleta. La seva ment anava cap aquí de manera totalment automàtica, encara que a nivell conscient sabia què havia de fer per conduir la bicicleta al revés.Prendre consciència del que hem de canviar no produeix per si aquests canvis, però és un primer pas imprescindible. Després d’aquest pas han de venir molts d’altres, i hem de donar-los a la direcció adequada.

Aconseguir arribar on ens ho proposem, quan la nostra tendència ens porta a una altra direcció, requereix una combinació d’esforç mantingut i de portar-nos una mica la contrària. “

 No soy yo, Anabel Gonzalez.

Mira el vídeo del Destin: https://www.youtube.com/watch?v=MFzDaBzBlL0

Aprèn més sobre cóm tractar-nos a aquest post: https://thinkpsicologia.com/es/terapia-individual/autoaceptacion-incondicional/

Bibiana