A Teràpia individual

Segueix aquestes 4 claus o tips per a tenir una valoració més positiva sobre el nostre cos i sobre nosaltres mateixos:

 

ACCEPTA’T

Sigues realista. Les models representen una proporció molt petita de la població. No et comparis amb ningú. Tu ets tu i punt. NO perdis el temps anant darrera ideals impossibles. Ningú és perfecte, a tot el món li agrada ser acceptat tal i com és. I és així per a qualsevol tipus de cos.

 

VALORA’T

Fes una llista de tot el que t’agrada del teu cos. No pensis només en termes estètics, pensa en tot el que el teu cos et permet fer, percebre, viure. Pots guardar-la i anar afegint el que vulguis a mesura que et sentis a gust amb ell. Potser et pot ajudar preguntar a la teva parella o a una amiga.

Ara, analitza cada part del teu cos per separat: des de les puntes del teu cabell als dits dels peus. Pensa en el que t’agrada i el que no d’una forma objectiva, qüestionant-te els teus pensaments negatius. Quan et topis amb un defecte terrible, pots preguntar-li a la teva parella o a algú proper a tu què opina: descubriràs que la resta de persones acostumen a trobar-te més atractiva que tu mateixa, cosa que t’ajudarà a modificar la teva perspeciva.

 

CUÍDA’T (en el cos està la teva ment)

Menja aliments saludables, dorm bé i descansa suficient. Estigues actiu. Aconsegueix i mantigues un pes saludables. Canvia alguna cosa de la teva aparença física. Un nou pentinat, unes altres ulleres, estrenar un jersei poden suposar una injecció d’autoestima.

 

ACCEPTA AFALACS

Quan algú et digui “què guapa estàs avui” o “què maco és el vestit que portes”, no contestis “no será per tant” o “el vaig comprar a les rebaixes”, és a dir, no t’infravaloris o infravaloris les teves fites, aprén a aceptar els afalacs i a creure en el que t’han dit.

 

 

Bibiana