En el següent exemple comprovarem que les nostres reaccions són tant més flexibles i adaptatives com més aviat acceptem que la vida no és ni justa, ni de color rosa i que els conflictes, les frustracions, les crisis i el dolor formen part de la realitat de manera indestriable a el plaer, la calma o el benestar:
A Hu-Nang vivia un pagès vell, Sêo. Tenia un fill sa i fort, un preciós cavall, una casa i un hort; tot el necessari per a la seva felicitat.
“Quina sort tens” li deien els seus veïns, als quals el responia “potser …”.
Un dia el cavall es va escapar i el camperol es va quedar sense cap animal per a llaurar l’hort.
“Que mala sort tens, van exclamar els seus veïns” i el va respondre “potser …”.
A el cap de tres dies es va presentar el vailet amb tres eugues cerreas salvatges i boniques.
“I sense pagar una sola moneda, això és autèntica sort, li van dir”. “Potser …, va tornar a contestar el vell xinès”.
Una setmana més tard, en l’afany de domar una de les eugues, el fill es va trencar una cama.
“Que infortuni, ¿qui va a llaurar la terra s’estén ara ?; pobre vell, això és autèntica mala sort “. “Potser …”
Al cap d’uns dies van arribar a el poble soldats per a una lleva, reclutant homes joves per a la guerra, però a el fill de Sêo no hi van portar perquè tenia una cama trencada.
“Quina sort tens Seu, els nostres fills a el front i el teu a casa”. I Sêo com sempre, amb un indici de somriure, els va respondre “potser …”.
Sêo preveu, amb una calma sàvia, els inevitables vaivens de la vida, aquesta natural alternança entre el que anomenem bona sort i mala sort.
La majoria de persones acostumem contemplar dificultats, conflictes, malalties i qualsevol tipus de contrarietat com “enemics que cal derrotar”, en lloc de reptes dels que aprendre. Reverenciem la lluita i la vida és entesa com un duel. Aquesta actitud de lluita i domini es reflecteix en la nostra quotidianitat, cada vegada que maleïm les nostres inevitables frustracions, en la nostra relació dominant contra la natura.
(Text extret de el llibre de Montserrat Calvo. “Sexualitat Atlètica i Erotisme”. Ed.Planeta)
Bibiana