A Teràpia sexual

Quant saps sobre sexualitat? Moltes idees ens limiten a experimentar-la d’una forma sana i gratificant. Avui et proposem que desmuntis 5 d’elles:

  • L’orgasme i la ejaculació en l’home són el mateix fenòmen.

 L’home no té per què tenir una ejaculació total per a tenir orgasme. Com en general l’orgasme i la ejaculació coincideixen en el temps es s’acostuma a pensar que son el mateix fenomen. Hi poc haver orgasme sense ejaculació, així com també ejaculació sense orgasme.

  • Un home que gaudeix de l’estimulació de la seva zona anal és homosexual o té tendència a ser-ho.

 La zona anal és una zona erògena, que no fa diferencia entre homes i dones. Aquesta zona pot ser la preferida d’un home i això no indicar homosexualitat en absolut. Molts homes reprimeixen o ignoren el plaer sentit en aquesta zona pel fet de que ho consideren “estrany” en les seves preferències.

  • La dona no necessita descarregar les seves necessitats sexuals com l’home.

No és cert que l’home necessiti descarregar la seva energia sexual més que la dona, no és estrany que un home digui algun cop que no. Aquest mite molts cops genera que l’home tingui relacions sexuals, encara que sense ganes, provocant encontres frustrats. L’home també pot tenir falta de desig sexual.

  • La dona arriba a l’orgasme al sentir la penetració del penis.

 En l’orgasme femení sempre intervé el clítoris. Inclús en aquelles dones que diuen que només aconsegueixen l’orgasme amb penetració, es sorprendrien si sabessin que l’obtenen per que el penis frega l’entrada a la vagina i dona petits cops contra l’os pubià i les bosses testiculars, la zona de la vulva. Això vol dir que s’excita el clítoris de moltes maneres, ja que es troba en ell els cossos cavernosos (igual que en el penis) que s’omplen de sant amb l’excitació i el fragment. Tot el que “sent” la vagina, ho sent per què “li deixa” el clítoris, que rodeja l’entrada del conducte vaginal.

  • El desig i la potencia sexual disminueixen considerablement a partir dels 40 o 50 anys.

El desig sexual no té per què disminuir amb l’edat. L’home, inclús en edats avançades, és capaç de tenir ereccions bones i estar en perfectes condicions per a tenir relacions sexuals amb penetració. Encara que el número d’ereccions no siguin tan abundants com en edats anteriors no és significatiu de “falta de qualitat”.