A Teràpia de parella, Teràpia individual

Llegia avui un article que assegurava que tres quartes parts dels espanyols no aconseguia desconnectar durant les vacances.
El primer que m’ha vingut al cap, és que és normal, els dies festius sovint són escassos i la majoria podem seguir pensant en temes laborals, o bé perquè som autònoms…i ja se sap, o per la incertesa que corre aquests dies de virus, o perquè vam marxar de vacances deixant problemes oberts.
Potser perquè ens agrada i motiva molt la feina o potser per tot el contrari.

Normalment després de llegir una estadística que m’inclou com a població, passo dels resultats generals al meu cas en particular. Per això, m’he preguntat a mi mateixa.
Desconnecto de la feina? Vull desconnectar? Necessito fer-ho? M’han sortit tres nós per resposta, i també és cert que em sento afortunada pel sentit de les meves respostes. Imagino que a molta gent li pot passar el mateix. Per tant a qui s’ha m’ha obert, un segon interrogant. I si del que no desconnectem és de la vida NO laboral?

Que entenc per vida NO laboral? Doncs obligacions familiars i de la vida quotidiana. Imagino que variarà molt d’una persona a un altre. Però així, en general, qui més qui menys, ha de comprar, cuinar, netejar, cuidar de fills o familiars, i potser també veure als amics i fer algun tipus d’esport.
Desconnectem de tot això? Jo crec que no, o no durant massa dies.
Podríem desconnectar? Ho veig realment difícil, ja sabem el que són les obligacions, tant les que vénen de fora com les autoimposades. Aquestes últimes quasi són pitjors.
Voldríem desconnectar? Entenc que si, que almenys durant uns dies ens agradaria desconnectar de treure bolquers, de discutir amb adolescents, de fer la compra, de recollir plats, d’estar amb la parella, els que en tenen, o desconnectar de no tenir-ne els solters o solitaris.

Potser per aconseguir això hauríem de fer grans acords, que els que s’encarreguen d’unes coses deixessin de fer-ho per uns dies i agafessin el relleu uns altres i així mútuament. Difícil? Segurament, però no impossible. Al final seria una manera de deixar de fer les tasques que durant tot l’any haurem de seguir realitzant. Desconnectar trencant la rutina.

Marta Santaeulària

8.318