A Teràpia individual

Avui us convidem a fer una pràctica de tres minuts, per conèixer i entendre com funciona una part important de la nostra ment.

Programa l’alarma al telèfon per tal que soni en tres minuts i posa’l en mode avió. Seu amb l’esquena recta i tanca suaument els ulls, posa tota la seva atenció en observar la teva respiració. Com entra l’aire… i com surt l’aire… fins al so de l’alarma no hi ha res a fer… ni res a canviar… relaxa el teu cos. Fixa la teva atenció en la respiració.

Com has estat? Segurament estaves observant la teva respiració i sense saber com ni quan has notat que estàs pensant en alguna cosa…

Avui haig d’anar a comprar… després menjaré un gelat… ho estic fent bé?… és així com es fa aquest exercici?…

Quan t’has adonat que t’has distret has tornat a posar l’atenció en la respiració i així successivament durant els tres minuts.

Bé, aquests pensaments que apareixen automàticament els orientals l’anomenen la ment del mico, el mico salta de branca en branca, des d’un pensament a un altre, d’idea a idea, d’aquí a allà, sense saber on anar o per què.

El Jo és el que observa i s’ha donat compte d’aquests pensaments i és el que torna a reorientar intencionalment l’atenció a la respiració.

Científicament està demostrat que el mico ocupa el 50% del temps en un dia.

Si els pensaments provoquen emocions i les emocions provoquen sensacions físiques, és important adquirir un compromís amb la pràctica de l’Atenció Plena només tres minuts al dia.

Aconseguirem coneixens, redescobrir-nos i adonar-nos que un pensament no és una veritat, són fenòmens mentals la meitat del temps.

Gradualment pots augmentar la durada, de tres minuts passar a cinc… a deu…. al teu propi ritme.

Espero que us hàgiu animat a fer aquest exercici.